жилищна сграда – 2 местност – ” Зеленика ” – Варна

  • Home
  • /
  • portfolio
  • /
  • жилищна сграда – 2 местност – ” Зеленика ” – Варна
Уникална енергоефективна къща с модерна архитектура във варна-проект на варненски архитект Борис Балинов

Дизайнът на къщата, създаден от студио „ Балинов Архитекти“, е майсторски пример за съвременна архитектура. Сградата е изчистена и смела, с изключително функционално разпределение на пространството.

Разположена е на парцел от 2500 кв.м. с разгъната площ от 980 кв.м. се състои от:

Първи етаж – всекидневна, трапезария и кухня в отворено пространство тип мецанин, две спални с бани, а едната от тях с гардеробно помещение, офис с кухненски бокс и приемна за гости, килер, общ санитарен възел, перално със гладачно помещение и избено помещение.

Втори етаж – четири спални, всяка със собствена баня и гардеробна, библиотека с кът за четене на книги и ползване на компютър, гараж за три автомобила и просторна тераса с гледка към морето и Варна.

Третият етаж е решен като самостоятелна единица от гледна точка на разпределени, съдържа спалня със собствена баня, всекидневна, кухненски бокс с трапезария, баня и килер, а голямата му тераса е като прозорец към  морето и града . Тук, сред оазис от зеленина, можете да се потопите в свежестта на морския бриз наслаждавайки се на невероятния изглед към Варна. Частично покрита с навес, подова настилка от тиково дърво и система от кашпи с богато озеленяване, терасата предоставя уют и комфорт, който ще ви позволи да се наслаждавате на във всяко време на деня и да се чувствате едновременно свободни и защитени. Ситуираната лятната кухня с барбекю е идеална за приготвяне на апетитни ястия на открито и посрещане на приятели, а градинското обзавеждане допълва атмосферата на релакс и уют. Тази тераса е пространство, което не само ще ви очарова с красотата си, но и ще ви даде усещане за безгрижно лятно удоволствие.

Тази къща е истинско произведение на изкуството отличаваща се с изчистен стил и умело  формообразуване, като всеки детайл е прецизно изработен. Фасадата е магнетична и впечатляваща, благодарение на своята хармония и елегантност. Линиите и са изчистени и прецизни, създават симетрична и балансирана визия, усещане за спокойствие, хармония, релакс и уют.

Композицията на фасадата е разработена с много внимание към детайлите, съчетава в себе си много изчистен и минималистичен дизайн, подчертавайки един модерен и съвременен стил. Формата и линиите на фасадата са създадени, за да се подчертаят ясната структура и геометрия на сградата, като в същото време се създава впечатление на непринуденост и естетика. Този баланс между форма, линии и материали и текстури прави архитектурата на тази къща вълнуваща и уникална.

Около къщата се простира великолепен двор, който е наистина зелен оазис. Разнообразните растителни видове образуват живописен и цветен пейзаж, който придава на двора усещане за хармония и равновесие. Тук ще откриете всякакви видове цветя, храсти и дървета, които създават усещане за спокойствие и релакс. Басейнът в двора на тази къща е впечатляващо място за релаксация и развлечения. С изчистен дизайн и модерни форми, той придава усещане за лукс и комфорт. Няма по-добро място за отдих и плуване, отколкото този великолепен басейн, който е идеален за топлите летни дни.

Тази сграда е жив пример за това, че модерните технологии могат да се вплетат хармонично с добрата архитектура и да допринесат за енергийна ефективност и опазване на околната среда. Фасадата от HPL панели е не само красива, но и изключително функционална, като предоставя допълнителна термоизолация, която спомага за по-ефективно задържане на топлината в зимните месеци и предпазване от прегряване летните. Термопомпата въздух-вода, колекторите за топла вода и фотоволтаиците, използвани в сградата, са водещи технологии, които също допринасят за значително намаляване на енергийната консумация и намаляване на емисиите на вредни газове. Тези енергоефективни системи са внедрени с ум и изкуство, като са интегрирани във всички аспекти на сградата – от отоплението и охлаждането до топлата вода и електрозахранването.

Така, тази сграда е пример за ефективно използване на енергията и съчетаване на модерните технологии със стилен дизайн. Тя е символ на зелените идеали и отразява ангажимента на архитектите към опазването на околната среда и бъдещето на нашата планета. Не е просто сграда, а екосистема, която се грижи за нашата природа и за бъдещите поколения. Сградата на архитектурното студио “Балинов-Архитекти” е проектирана с огромно внимание към формата и обемите й. Основната идея е да се създаде изчистен и хармоничен дизайн, който да отразява елегантност и модерност.

Share: